Наско Сираков алармира пред БНТ, че нови задължения, които "Левски" е натрупал през последните месеци след спирането на парите от генералния спонсор - Националната лотария, дърпат клуба към дъното.

Легендата призна и за преговори с НАП, където задълженията също растат, а и за разговори с фирми, които могат да са спонсори на гранда. На "Герена" не са плащали заплати на служители и футболисти от 3 месеца - само тези пари са някъде над 2 милиона лева. Въпреки това клубът в момента има лиценз да започне следващия сезон, макар и "под условие".

"За вноските към НАП до момента няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим и да им благодарим. Те поеха върху себе си тази тежест и се справят повече от прекрасно - каза силният човек в "Левски". - Имаме две различни задължения към НАП. Споразумението, по което три години трябва да плащаме 143 хиляди лева.

А другите, текущите, се трупат от февруари месец насам, те вече са набъбнали доста. Даже имахме сериозен проблем с НАП последните два дни. Имаше разбиране и ще се стигне до предоговаряне."

И още от Сираков по проблемите:

"При нас не са толкова решаващи и големи проблемите със старите задължения. Сигурни сме, че във времето ще се справим. Големият воденичен камък, който дърпа "Левски" към дъното, са задълженията от последните 4-5 месеца. Надяваме се, но трудно ще се измъкнем от тази ситуация. Те са вече към 4,5 милиона."

За потенциалните бъдещи спонсори и откъде могат да влязат свежи пари в клуба:

"Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори неколкократно. Ще излъжа, ако кажа, че сме на последната права. И големи, и малки фирми има сред тях. Няма да измъкнете име от мен.

Докато нямаме подписан договор, няма да спекулираме. Не смятам, че "Левски" се нуждае от един спонсор, напротив, предпочитам да имаме 10 по-малки, отколкото един голям."