Казусът между Левски и Петър Хубчев, който е решен от ФИФА в полза на бившия наставник, уволнен от клуба година преди края на договора му, продължава да е и арена на словесни изяви от двете страни.

След като в четвъртък се появиха информации, че Левски е превел първия транш от дължимите над 800 000 евро на екипа на Хубчев, адвокатът по спортно право Георги Градев, който представлява наставника, опроверга и поясни във Фейсбук:

"Отново се спекулира с името на Петър Хубчев и се споменават неверни суми и несъществуващи плащания. Решенията на ФИФА по трите казуса с бившите треньори са публични и всеки може да се запознае с тях от сайта на ФИФА.

Единствената причина да се стигне до този спор и неизбежния изход е неуважението към договорите от страна на собственика на клуба. Задълженията са натрупани заради лошо управление. Това трябва да е ясно на всички! С блага дума и едно "извинявай", Левски нямаше да е в това положение. Ако клубът беше приел предложените споразумения през месец януари, сигурно дължимите обезщетения щяха да са в пъти по-малки.

Неспазването на клаузата за поверителност в споразуменията с треньорите от страна на сегашния представител на Левски е умишлено, с цел да се посее омраза спрямо прогонените треньори и да се отклони общественото внимание от единствения виновник за ситуацията - собственикът на клуба.

Абсолютна лъжа е, че сме отказали да разговаряме с възпитаника на милиционерската школа в Симеоново. Той просто не ни е търсил!".

Атаката е към собственика на клуба Наско Сираков и новия изпълнителен директор Иво Ивков.

Вероятно от Левски също скоро ще има глас по темата.