Още 7 играчи на Левски са с положителни тестове за коронавирус след днешните извънредни повторни PCR тестове.

Вчера от лагера на "сините" обявиха, че четирима играчи и двама служители са заразени, а по протокол това означаваше, че всички на "Герена" трябва да се подложат на нови PCR тестове. Резултатите са нови 7 заразени играчи и четирима служители, заради което е преустановен тренировъчният прожес.

Всички заразени са поставени под карантина, а останалите могат да подновят тренировки само при даването на два повторни отрицателни теста.

Според "Блиц" днес положителни тестове са дали Валери Божинов, Алекс Петков, Насиру Мохамед, Тома Даске, Ивайло Найденов, Илия Димитров и Деян Иванов.

Вчера пък положителните тестове бяха на Стивън Петков, Матео Стаматов, Марин Петков и Георги Александров.

По всяка вероятност съботния мaч на "сините" срещу Локомотив (Пловдив) ще бъде отложен, като се очаква официално решение на БФС по случая. Така родната Първа лига се превръща в едно от най-засегнатите от пандемията първенства в Европа.

От следващия кръг вече бяха отложени мачовете Ботев (Враца) - Славия и Царско село - Берое, заради бума на заразени в двата столични тима. Ако се стигне до отлагане на Левски - Локомотив, то ни очаква кръг с едва 4 мача. Да не забравяне, че вчера и в Монтана обявиха за петима заразени, а ако броят им се увеличи, едва ли ще има мач срещу ЦСКА в неделя.

Цялата COVID-19 криза в елита ни поражда доста съмнения, дали изобщо мачовете до края на годината трябва да продължат, или да се обяви принудителна пауза до овладяване на ситуацията.