Капитанът на България от последния мач - Георги Костадинов, е поредният национален състезател, който отпада от предстоящите мачове заради коронавируса, съобщава "Спортал".

Два дни след негативния си тест, играчът на руския Арсенал (Тула) е дал положителен тест за COVID-19, което автоматично го поставя под карантина, заради която няма как да напусне Русия.

Костадинов бе болен, но се очакваше да бъде част от лагера на националния тим. Условието пред него обаче бе, да даде две последователни отрицателни проби за 72 часа. За съжаление само единият тест бе негативен, като по този начин главоболията за селекционера Георги Дерменджиев се увеличават.

България ще играе контрола срещу Гибралтар на 11 ноемрви, след което има два мача от Лигата на нациите срещу Финландия и Ейре.

Освен Костадинов, с коронавирус е и звездата на Ботев (Пловидв) - Тодор Неделев. Кирил Десподов и Пламен Илиев от Лудогорец пък са с травми.

Петима от повиканите национали пък са част и от младежкия тим, като вероятно след контролата срещу Гибралтар ще се присъединят към връстниците си.

Все още не е ясно и дали част от състава ще са националите от Левски, след като състава пламна с 11 положителни теста.