Случаят "Неймар" получи ново развитие в четвъртък вечер, когато обвинителката му Нажия да Соуза даде ново интервю пред бразилски телевизионен канал.

Тя показа и съобщения, които са разменяли със звездата на националния отбор след случилото се в хотелска стая в Париж на 15 май. От тях става ясно, че Неймар осъзнава, че я е насилил и дори се извинява за това.

"Не съм такъв човек, съжалявам, че стана така", написал футболистът в дните след въпросната вечер.

Да Соуза обвинява Неймар в агресия, изнасилване и нанасяне на телесни повреди, след като пътува от Бразилия до Париж, за да се срещне с него в стая в хотел "Софител".

Полицията вече конфискува мобилния телефон на звездата, а вчера се разбра, че като доказателство в полицията вече е предоставено и пълното шестминутно видео, заснето от скрита камера в хотелската стая.

То е направено на следващия ден, когато двамата отново се срещнали там по искане на Неймар. Тогава той отново се извинил на живо, но поискал пак да прави секс с Нажия.

Именно тогава е пламнал и скандалът, запечатан на видеото, в който жената напада словесно футболиста, а той се брани. Да Соуза призна, че била подготвена за идването му и е наредила нещата за записа.

В него Неймар реално признава, че предната вечер я е насилил против волята.

Ако вината му бъде доказана, той може да бъде осъден на 6 години затвор. Адвокатите му вече са се свързали с тези около Да Соуза и искат извънсъдебно споразумение.

Според бразилските медии, то би струвало на Неймар поне 10 милиона долара.