Футболният Левски вече има нов собственик и това е Георги Попов, който получи 86,6% от акциите на клуба.

Дългоочакваната промяна се случи на днешното Общо събрание на акционерите, на което също така бе избран и нов Надзорен съвет.

В него освен Попов, влизат Александър Тумпаров и Михаил Тодоров.

Собственикът Попов заяви пред останалите акционери, че по никакъв начин не освобождава старото ръководство от отговорност.

Ако направеният одит докаже, че има злоупотреби, ще има и последствия.

Юристът Михаил Тодоров заяви пред медиите:

"Васил Божков? Собственик на клуба е Георги Попов, той е вицепрезидент на "Нове Холдинг". Бе разпространена декларация до медиите, че всички структури на компанията стоят зад проекта. Георги Попов е представител на Васил Божков и собственик на Левски, това е. Аз бях поканен и от Божков, и от Попов. Нито за миг не се замислих дали да приема.

Може да се каже, че съм представител на фенове в Надзорния съвет, досега съм бил фен, който е посещал мачовете. Ще трябва да помагам на Левски за неговото развитие със задачите пред отбора и тяхното изпълнение. Все още не мога да кажа каква е визията ми за Левски, тъй като преди час бях избран в Надзорния съвет. Тепърва ще навляза в детайлите и всичко, което касае клуба, за да мога да бъде полезен.

Да, клубът дължи пари на бивши собственици, може би на по-късен етап ще бъдат търсени точните решения, за да бъдат премахнати тези тежести. Дали ще ме виждате на стадиона? Досега съм бил в сектор "В" и мисля, че ще продължа да ходя там с приятелите ми".

Пред медиите говори и Александър Тумпаров, свързан с букмейкърската компания "Еврофутбол".

"Нашите визии ще се избистрят след време. Първо трябва да се види какво е състоянието на клуба, какви са належащите нужди. Знаете, че става въпрос за пари, няма какво да се лъжем.

Феновете са фенове, футболистите трябва да играят, но говорим за финансово оздравяване. Първо трябва да се осигурят средства за съществуването на клуба, следва ревизиране и след това може да говорим за дългосрочни и средносрочни планове.

Няма да бъде спестено нищо на никого, когато бъде завършен одитът, дано не се стигне да се предприемат такива действия. Изключено е да се стигне до заеми за издържането на клуба".