ЦСКА пусна в продажба екипа за новия сезон, който изглежда много различен и оригинален - специално изготвен за годината, в която клубът отбелязва 75-годишнина.

На червената фланелка всички надписи, буквите по имената на играчите, рекламните лога и емблемата на ЦСКА са в златен цвят, а в дизайна е втъкана "канатица" - хилядолетна шевица, свързвана с корените на българщината.

"Чрез нея искаме да заявим своята обич и привързаност към България и нейните богати култура, история и традиции - обясниха от клуба при представянето на екипа. - Именно затова решихме да запазим като бродиран детайл и миналогодишната глаголица, чрез която изписваме ЦСКА на древния език."

Шевицата е една от най-разпространените в световен мащаб, като основните символи в нея са свързаните триъгълници, символизиращи създаването на семейство и поколението, което оставя то след себе си.

На гърба на фланелката е надписът "Родени за величие", а от вътрешната страна на екипа има изрисувано копие на култова снимка от първия шампионски сезон на отбора (1948 г.).