Нападателят на Етър Преслав Боруков беше награден днес като играч номер 1 на 14-ия кръг в българското футболно първенство.

Боруков се превърна в сензация, след като вкара 6 гола за "виолетовите" и има сериозен принос те да се отлепят от дъното на класирането. И това, след като преди това бе играч на английския Шефийлд Уензди.

"Все пак съм централен нападател, играя на върха на атаката. Към момента вкарвам голове, които идват във важни моменти, но няма да се справя без целия отбор, който играе зад мене на всички останали позиции.

"Нека не забравяме, че досега победите ни са с по 1:0, което означава че отзад сме запазили суха мрежа- значи защитниците и вратарите си вършат страхотно работата, както и халфовете. За мене няма основна фигура, ние сме един колектив, едно цяло и най-важното е, че след този много тежък момент, всичките трудности, през които преминахме, успяхме да вземем две победи. Аз съм смел човек, не се притеснявам от предизвикателствата. Понеже много хора бяха шокирани и учудени като отидох в Етър.

След това той беше попитан защо е напуснал английския си клуб, в който изкара 4 години и какви са били вариантите пред него.

"Относно това, което пишат за мене медиите в Англия, искам да уточня нещо. Аз си тръгнах от Шефилд Уензди поради един човек, който беше тогава решаващ и беше на позиция в клуба- старши треньорът Гари Монк. Не се бяхме разбрали с ръководството, с моя агент не стигнахме до споразумение. И взехме решение, че аз нямам желание да подписвам нов договор с тях и да ходя под наем, а да си тръгна и да бъда свободен, понеже така ще бъда безплатен футболист. Това беше даже един вид услуга от страна на Шефилд Уензди.

"Имах отбор, който ми беше предложил договор, обаче заради пандемията не станаха нещата. Уволниха треньора и така останах без отбор. След това отказах на няколко отбора от Европа и от Англия поради ред причини. И така се стигна до трансфера ми в Етър.

"Относно Левски, аз го бях казал и преди. Преди да отида в Етър, аз имах разговор по телефона с Георги Тодоров, но нищо повече. И друго за момента не мога да коментирам".

"Информацията за четири английски отбора, които имат интерес към мен, идва от английските медии, а не от България. Много хора вероятно си мислят, че си поръчвам статии, което подчертавам- не е така. А дали има оферти, аз лично не получавам обаждания. Обажданията идват към моя агент, той се занимава с това. Аз гледам да си върша моята работа на терена, завърши 20-годишният таран на "виолетовите".