Новият селекционер на испанския национален отбор Луис де ла Фуенте беше представен официално пред медиите и феновете в Мадрид. До момента той водеше националите до 21 години.

Наследява на поста Луис Енрике след провала на Ла Фурия Роха на световното първенство, белязан от загуба с дузпи на осминафинал срещу Мароко след 0:0 в редовното време.

Де ла Фуенте, чийто договор е до 2024 година, разкри, че е много близък с Енрике и го поздрави за свършената работа в последните три години и половина.

Той бе запитан и дали Серхио Рамос попада в плановете му, като отговорът беше положителен. Липсата на повиквателна за бившия капитан на Реал Мадрид беше едно от нещата, за които Енрике получи най-много критики.

"Искам да поздравя Луис Енрике за свършената от него работа. Той ми е много близък. Двамата общувахме след края на световното и той ме поздрави за назначаването.

Националният отбор няма да е затворена врата за нито един играч. Всеки може да бъде повикан. Отворен съм за всякакви промени в отбора, защото футболът еволюира постоянно. Бях професионален футболист в продължение на 15 години, 13 в първа дивизия. Печелил съм титли и съм в испанската федерация от 10 години. Познавам бъдещето на испанския футбол.

Харесвам националните отбори на Германия, Франция и Мароко. Никой от тях не е перфектен, но искам да взема най-доброто. Бърза транзиция, по-добро позициониране на нападателите и т.н. Искам да постигна перфектния игрови модел.

Не искам да влизам в дебата дали Серхио Рамос е трябвало да бъде повикан, защото не съм бил во тбора.

Винаги досега съм работил с отбор с лимит на възрастта. Сега е различно и мога да избирам измежду всички. Фен съм на ветераните, които ни донесоха толкова много радост през годините. Няма да гледам личните карти, а ще избирам измежду всички за най-добрата група от играчи. Серхио Рамос също може да бъде повикан. Всичко зависи от него. Радвам се, че Бускетс иска да остане, защото той може да даде още много на испанския футбол.

Вярвам, че Ла Лига е най-силното първенство в света с най-силните играчи и нивото се вдига постоянно", каза Де Ла Фуенте.