Новият председател на Съдийската комисия на БФС Виктор Касай обяви, че е запознат с българския топ-рефер Георги Кабаков и знае, че е с "много добра репутация".

Кабаков през миналата седмица е бил на семинар в Абу Даби, където са били реферите с шансове да свирят мачове в Катар през 2022-а година.

"Знам какво е на тези семинари. Аз лично съм бил там три пъти на подобни семинари. Понякога съм се справял добре, понякога не толкова. Моята работа е да намеря още съдии, които да стигнат нивото на Кабаков, който в момента наистина е на висок етап от кариерата си. Той си остава номер 1 и ще го подкрепим с всички сили, за да попадне на Световното първенство в Катар", заяви новият шеф на българските съдии.

"Нашата цел тук е да открием още диаманти в съдийството. Но трябва да знаете, че съдийството не е спринт, а е маратон. Дори и да имаш диамант в съдийството, не е сигурно, че ще стигне бързо на Световно първенство. Има дълъг път, за да се извърви преди дори да влезеш в Лига Европа", каза още Касай.

"Да бъда председател на Съдийската комисия е голямо предизвикателство. Имах няколко срещи с Борислав Михайлов и искаме заедно да дадем нов импулс на българските рефери. Да направим заедно следващата крачка. Ще стартираме заедно нови проекти. Да се надявам, че ще бъдем полезни, допълни бившият елитен европейски рефери.

Аз съм тук, за да работя със съдиите, а не с клубовете. Разбира се, ние сме в контакт, тъй като всички искаме футболът да се развива. Уважавам всички клубове, но ще ги третирам абсолютно еднакво. Не искам да говоря за странични отношения.

Тук съм, за да внеса справедливост на терена и в отношенията. Ако даден рефер се справя добре, то той ще получава повече наряди. Аз държа на справедливостта. Призовавам всички клубове да ми вярват".