Новият съсобственик в ЦСКА, който вече притежава 40 процента от акциите на клуба, излезе и с официална позиция за намеренията си около "червените". Начело на идеята за влизането на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" в управата е Данаил Илиев, популярен у нас и с участие в няколко инвестиционни фонда, мениджмънт компании, както и с роля в хазартния бизнес. От днес реално фондацията е с равен дял до този на Гриша Ганчев - също 40 процента.

"Водени от убеждението, че спортът, изкуството и културата могат да бъдат двигатели и обединители на всяка една нация, особено във времена на криза, преди месец и половина, по предложение и идея на Данаил Илиев, заедно със съмишленици с успешен бизнес в България и чужбина, създадохме фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" - се казва в резюмето от компанията пред БТА. - Вярваме, че с общите усилия на хора, милеещи за развитието на многобройните талантливи българи в различни сфери, можем да допринесем за облагодетелстването на обществото ни като цяло.

Фондацията има за цел да подпомага и финансира проекти в областта на българския спорт, култура, изкуство и наука. В това число спортни клубове, културни, образователни и научни институции, както и отделни спортисти и представители в областта на културата и изкуството. Вярваме в необходимостта от компании, фирми, фондации и институции, които да подпомагат финансово спорта.

Затова един от ключовите сектори, към който се фокусираме, е и българският футбол, като абсолютен феномен и притегателна сила за милиони. Подобен феномен са и няколко български клуба. Най-успешният от тях в исторически план и причина за щастието на толкова много фенове през годините е ЦСКА. Нашето желание е да станем част от новата историята на армейския клуб. История, в която бъдещите поколения да изпитат от незабравимите емоции на своите предци. Развитието на клуба, особено през последните месеци, ни дава надежда, че заедно с настоящите собственици ще имаме възможност да постигаме още по-добри резултати и заедно да се борим за каузите на клуба, които са и сред настоящите приоритети на ръководството.

Сред тях отличаваме:

- построяването на нов, модерен и функционален стадион;

- подобряване условията в детско-юношеската школа и създаването на още повече предпоставки за развитието на силни футболисти от "червената" академия;

- продължаване на възходящата линия на развитие на първия отбор

В наши дни футболът се развива с изключително бързи темпове и се превръща в специфичен икономически отрасъл. Развитието и комерсиализацията на спорта се подчиняват на икономически закони и бизнес решения, с които смятаме, че можем да сме полезни на ЦСКА.

Затова с удоволствие обявяваме придобиването на 40% от акциите на клуба. От днес клубът се превръща в основния приоритет на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука"."