Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд отиде в пъб при фенове на отбора, които планираха да организират протест пред къщата му.

Арнолд е новият силен човек при "червените дяволи", след като от тази позиция се оттегли Ед Уудуърд. Той е - естествено - назначение на собствениците от фамилия Глейзър, които са обект на постоянни критики и протести от феновете.

Директорът е разбрал, че фенове се събират в кръчма, недалеч от дома му в Чешър, край Манчестър. И е отишъл при тях преди те да тръгнат за протеста си.

Дискусията е минала в добър тон, като части от нея бяха показани в социалните мрежи от привърженици, които са снимали с телефоните си.

На някои от кратките видеа се чува и вижда как Арнолд казва например, че "Юнайтед е хвърлил в огъня 1 милиард лири за няколко години и това не може да продължава така".

От друга страна шефът уверява феновете, че парите за трансфери на новия мениджър Ерик тен Хаг са налице и той ще получи това, което иска на пазара като нови играчи.

Юнайтед завърши шести във Висшата лига през миналия сезон и ще играе в Лига Европа през новия. Тимът не е бил шампион от 2013-а, когато се оттегли сър Алекс Фъргюсън.

Смениха се няколко мениджъри - Дейвид Мойс, Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо, Оле Солскяр и временният Ралф Рангник, но успехите се бавят. А похарчените пари за тези 9 години са вече около 1.4 милиарда лири.