Кой е новият собственик на ЦСКА след оттеглянето на семейство Ганчеви?

Официалното наименование е Фондация "Национален фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", която официално е ръководена от Данаил Илиев.

Преди малко повече от година фондацията взе 40 процента от собствеността, което бе подготовка за цялостното влизане.

След днешните промени вече ще има 80 процента от клубните акции, а 20 остават за Христо Стоичков.

Те обаче са чисто символични, като е ясно, че на практика цялата власт ще е за новите собственици.

Когато влезе официално в клуба, фондът си назначи за изпълнителен директор Стоян Орманджиев - син на бившия международен съдия Стефан Орманджиев.

Снимка: Bulphoto

Очакванията са той да остане на работа в ЦСКА, а другият изпълнителен директор - Филип Филипов (назначение на Гриша Ганчев) да бъде освободен.

Говори се също така, че следващият президент ще се казва Димитър Бербатов. Спряга се и името на Лъчезар Танев, но това не е потвърдено, докато за Берба има информации от няколко източника.

Снимка: БТА

Новината за раздялата със семейство Ганчеви не е неочаквана, като от седмици се говори за този ход. Амбициите на новите собственици са за мащабни инвестиции, които да спомогнат за край на доминацията на Лудогорец. Първата крачка на практика е направена - построяването на нов стадион, което вече тече.

Колкото до самата Фондация - тя бе създадена специално преди година и половина с основна цел финансирането на ЦСКА.

Очаква се повече информация за плановете на новата власт да има следващата седмица, но със сигурност целите през новия сезон ще са максимално високи и финансово обезпечени.