Трансферът на датчанина Мартин Брайтвайт в Барселона предизвика доста скандали още в мига на осъществяването си.

Причината е, че той стана факт извън трансферния прозорец, със специалното разрешение на Ла Лига, защото заради контузии Барселона нямаше нападател на разположение.

От друга страна испанската федерация не позволи на досегашния му клуб Леганес да вземе негов заместник, което абсолютно показване на двоен стандарт в решенията, а това вбеси всички клубове в страната, освен Барса.

Първите мигове на Мартин Брайтвайт на "Камп Ноу" обаче предизвикаха доста подигравателни реакции от противниковите фенове, както и притеснителни такива от тези на Барселона.

По традиция той излезе на терена на митичния дом на каталунците, където трябваше да жонглира с топката, както прави всяко ново попълнение.

Опитите на Брайтвайт обаче изобщо не минаха по план. Той първо опита да задържи топката на главата си, но не му се получи, а след това на два пъти комичено не успя да я вдигне от земята с крака.

Нещо нормално, ако играеш в квартала за удоволствие, но не и ако струваш 18 милиона евро, а задачата ти е да решиш проблемите в атака на Барселона.

Какво ли си е казал Меси за представянето на новия си съотборник.