Лудогорец стартира програмата от контроли по време на зимния подготвителен период с 1:1 в Турция срещу Висла Краков. За първи път край тъчлинията бе треньорът Анте Шимунджа. Словенецът зае поста преди две седмици и води подготовката на българския шампион.

А той започна силно мача, опитвайки преса от първата минута дълбоко в полето на съперника. Така след една отнета топка, Пиерос Сотириу вкара още в четвъртата минута - 1:0 за Лудогорец.

До почивката това бе тимът, който доминираше, но след нея мощният полски тим бе по-агресивен и активен. В 79-ата минута Давид Шот изравни, а до края и двата отбора изпуснаха по една ситуация да спечелят. Без, разбира се, резултатът да е най-важното в един контролен мач.

В петък Лудогорец ще изиграе втората си контрола срещу австрийския Волфсбергер.

"Искам да пресираме, но трябва да го правим по време на целия мач - каза след двубоя днес Шимунджа. - Това отнема време и имаме още много работа. В следващите мачове се надявам да се справим по-добре.

Нямам само една схема на игра. Работя според качествата на играчите. Имам сериозен избор пред себе си за ротации. Всеки играч трябва да е на върха на възможностите, конкуренцията е много ключова.

Доволен съм от желание на тима, но тепърва ще ставаме по-силни. Надявам се, че ще се развиваме."