ЦСКА официално представи новият си треньор. Това е сърбинът с английски паспорт - Нестор Ел Маестро.

Младият специалист има само един сезон в професията като главен наставник, но пък успя да донесе първа титла на словашкия "Спартак" (Търнава) от 45 години насам. Преди това е бил помощник в немската Бундеслига, а от днес официално е треньор на родния гранд ЦСКА.

Ето какви бяха първите думи на Нестор Ел Маестро:

"Mного съм щастлив и горд да бъда треньор на ЦСКА. Един гигантски клуб, познат в целия свят, от който са излезли много легенди.

Виждам и г-н Димитър Пенев, една треньорска легенда, който е сред нас -  благодаря за уважението. Феновете тук са удивителни, както всички знаете. Въодушевен съм от това, което ни очаква през новия сезон.

Вече съм под доста голям стрес, няма нужда да ме подлагате на още повече такъв. Знам къде съм попаднал. Истината е, че нещата се развиха доста бързо през последните дни, но ще се стремим да направим много силен отбор за следващия сезон.

Моят стил на игра е печеливш.

Старая се да печеля колкото се може повече мачове, повече победи от миналата година, както и повече точки от останалите отбори. За мен футболът се гради основно на конкуренцията, на резултатите. Именно затова живея и се надявам да ги постигна с моя отбор. Аз живея заради резултата.

На този етап мой помощник ще е брат ми Никон и с него ще преценим дали ще има нужда от нови хора, които да работят с нас занапред.

Имам своите идеи за нови футболисти, вие имате вашите. Нещата се развиват бързо, но имаме доста координация с клуба и разбира се, че ще има нови попълнения. Времето ни притиска, но ще вземем важни решения.

Имах няколко срещи с г-н Ганчев и първите ми впечатления са, че той е един мечтател и голям характер. Оптимистичен човек, позитивен. Аз съм същият.

Мисля, че вече знаете всичко за мен, след като имате интернет. Около 50% е вярно...

Бил съм старши треньор само една година, нов съм още в тази професия, но футболът не ми е непознат. Работил съм в много отбори. Имам 32 мача като треньор, а някои хора в тази професия имат повече сезони от това...

Голям клуб като ЦСКА е голямо предизвикателство за мен. Със сигурност това е риск както за мен, така и за клуба. Ще видим как ще се развият нещата.

Като за начало ще се постарая да науча български, което едва ли ще е толкова трудно за мен. Мисля, че през януари вече ще съм изпълнил тази задача. С футболистите ще се разбираме на какъвто език можем - испански, португалски...

"Лугодорец" е отборът за България, който е "Байерн" (Мюнхен) за Германия. Да си шампион седем поредни години не е случайно. Ще се борим. Нищо не се знае.

Знам, че Фернандо Каранга е много важен за ЦСКА. Надявам се да остане. Той не е единственият ключов играч за тима. Познавам отбора, доколкото е възможно за проучаване от три дни. Ще предавам своите знания на тренировките.

Никога досега не съм бил начело на отбор, който се бори в Европа и имам само 32 срещи като старши треньор. Това е факт. Въпреки това съм уверен в себе си, че мога да свърша работата, за която съм тук.

Никой от играчите от предишния ми клуб "Спартак" (Търнава) не попада в плановете ни за селекцията на ЦСКА, тъй като играчите не отговарят на нивото на "червените", сподели той.