Часове след обявяването на новия си треньор - Душан Керкез, пловдивският Ботев обяви и привличането на нов играч.

Става въпрос за десният краен бранител Антоан Конте, който е роден и израсъл във Франция, но е национал на Гвинея, от която произхождат неговите родители.

Не е ясно дали Конте идва по желание на новия наставник или вече е бил договорен, но той пристига с прилична визитка на "Колежа".

Конте е юноша на ПСЖ и има записани минути за тима преди десет години, а кариерата му след това продължава в Реймс, за който записва 49 мача във френския елит.

Той също така е играл четири сезона и половина в израелския Бейтар (Йерусалим), половина година в румънския Университатя (Крайова), а през миналия сезон бе част от Апоел (Тел Авив) в Израел.

Любопите факт е, че като играч на Бейтар, бившият младежки национал на Франция играе и в двата мача срещу Ботев от Лига Европа, които родният тим печели с общ резултат 5:1.

В същото време новия треньор Душан Керкез говори и пред родните медии за първи път, като сподели:

"Знам, че сръбският и българският са близки езици, но към този момент ще работя на английски. Обещавам, че ще се опитам да науча български. Искам да благодаря на спортния директор Артур Платек и собственика Антон Зингаревич за доверието. Запознат съм с българския футбол и знам за Ботев Пловдив.

Доста лесно беше да приема офертата на Ботев Пловдив, след като получих предложението. Отборът разполага със страхотна база и добър отбор. Не съм магьосник, но с много работа се надявам да стабилизираме клуба.

От това, което видях и анализирах имаме добри играчи, но те имат нужда от подобрение. Трябва да играем организирано, за да се справяме в бъдещите мачове.

Първо трябва да подобрим резултати се. Имаме нужда от още самочувствие, защото играчите са изгубили доверието си в себе си. Не казвам, че играчите са лоши, но са обезверени в себе си - ще работим. Имах подобна ситуация в Кипър, ще се опитам да вдигна на първо време морала и ще се опитаме да играем по-агресивно", сподели той.

Пресслужба Ботев Пд