Испанският нападател Ихиньо официално бе представен като ново попълнение на шампиона Лудогорец.

Нападателят пристига в Разград, за да засили конкуренцията в атаката на тима, а макар да няма опит извън родината си, той не вижда проблем в това.

Ихиньо дори направи интересно изказване, оприличавайки футбола като "просто игра с една топка и две врати".

"Идвам с всичките амбиции, които може да има един футболист. Искам да помогна с много голове за отбора и да продължа с целите и задачите на тима. Всичките ми съотборници се отнесоха добре с мен от първия ден.

Много ми помагат всеки ден, за да се адаптирам към отбора. Много добри играчи, още от първия ден се вижда това. Виждам, че са готови да изпълнят целите на клуба. В момента се намираме в процес на сплотяване на новите играчи. Когато премине този момент отборът също ще се подобри.

Наблюдавах Лудогорец в Европа, в българското първенство не съм. Видях, че се класираха за Шампионска лига няколко пъти и за Лига Европа също. Хареса ми стила, който практикуваха. Българският футбол е по-различен от испанския. Но в крайна сметка е една топка и две врати и трябва да вкараш във вратата. Човек трябва просто да свикне с българския футбол.

Разбира се, виждал съм на треноровка моите съотбрници. Ще се опитам да спечеля доверието на старши треньора. Мисля, че моята силна част е завършването ми с глава", сподели той.

До него бе и треньорът Павел Върба, който сподели, че няма напрежение в отбора след слабия старт на сезона и шокиращото поражение с 1:3 във Враца.

"Избрахме него, защото вярваме, че качествата му ще подобрят представянето ни в атака. Сигурен съм, че той ще ни направи по-ефективни в предни позиции. На мен испанският футбол ми харесва страшно много. Раздвижен играч е, който може да влиза в комбинации, да вкарва голове.

Много зависи как ще се представим в Европа. Ако продължаваме напред, ще имаме и още играчи. Разбираемо е, че началото на сезона не се хареса на никого, но клубът в момента е в период на промени и отделно от това COVID-19 ни нанесе доста щети. По всяка вероятност ще имаме нови играчи и когато сме комплектовани, всичко ще си дойде на мястото.

Последните ни резултати не са добри, това е ясно. Ние си казахме някои неща в съблекалнята, но не мисля, че има напрежение", каза Върба.