Нови сериозни проблеми с феновете белязаха мач от френската Лига 1.

След размириците по време на Ница - Марсилия, когато феновете на домакините нахлуха на терена и се биха с играчи на гостите, сега прблемите обхванаха друго регионално дерби, но на север.

Това бе мачът между Ланс и Лил, в който агитките на двата клуба влязоха в сблъсък помежду си. Дербито на Севера не се бе играло с фенове от шест години насам.

На почивката на мача, която дойде при нулево равенство, група ултраси на домакините от Ланс, прескочиха предпазните ограждения и се затичаха към сектора за гости.

Там започна замеряне с предмети и размяна на удари през предпазната ограда, зад която се намираха гостуващите фенове на Лил. За щастие няколко минути по-късно обстановката се успокои и се премина без по-сериозни инциденти, а мачът се доигра без проблем.

В крайна сметка Ланс спечели с 1:0, но се очавка клубът да понесе доста сериозно наказание заради поведението на феновете си.

Това може сериозно да се отрази на доброто представяне на тима, който заема второто място в класирането, докато шампионът Лил е 13-и с едва пет точки от шест мача.