Учреденото преди два месеца сдружение "Левски на Левскарите", преведе сума от 100 000 лева на футболния клуб, съобщиха от организацията.

Сдружението бе създадено с цел да събере всички фенове на Левски, които един ден в близкото да получат мажоритарния пакет акции на клуба, а на Общи събрания да избират свой президент.

Още от първия ден на създаването му хиляди левскари плаща своя годишен членски внос в размер на 200 лева, а днес част от тези пари отидоха в касата на клуба.

"Това е само първият от много траншове, които сдружението планира да преведе. Финансовата подкрепа за клуба от страна на организацията е благодарение само и единствено на нейните членове и платения от тях членски внос.

Надяваме се заедно да продължим да доказваме, че феновете можем да бъдем надежден и редовен източник на приходи за клуба.

Насърчаваме левскарите да продължават да помагат всячески на Левски. Възможностите са много - чрез записване в сдружението, чрез закупуване на абонаментни карти, билети и артикули, или пък чрез директни дарения по сметката на клуба.

Борбата за свободен и независим Левски е обща за всички левскари, а просперитетът на Левски безусловно стои над всичко и всеки.

Само Левски!", заявиха от "Левски на Левскарите".

Клубът продължава да се намира в доста трудно финансово положение, като в последните месеци с помощта на феновете и генералния спонсор "Palms Bet", бяха изчистени повечето задължения към бивши треньори и играчи.

Сега най-сериозният дълг, надвиснал над "сините" е този към НАП, погасяването на който трябва да започне в най-кратки срокове.