Халфът Филип Кръстев, който вчера официално бе представен като ново попълнение на “Левски”, даде първото си интервю като играч на “сините”. Бившият футболист на Славия пристига на стадион “Георги Аспарухов” като преотстъпен от белгийския Ломел, като това е трети негов наем откакто е част от клуба.

Националът заяви, че е имал оферта от столичния тим още през декември и Станимир Стоилов лично е настоявал да работи с него.

“Станимир Стоилов искаше да работи с мен. Помислих за този вариант. Целта ми винаги е била да се докажа в чужбина, така че подобно решение бе трудно. Но прецених, че тов ще е най-доброто за кариерата ми. Щастлив съм. Това не е крачка назад, а напред. Със Стоилво сме коментирали тактика и очакванията му. Тепърва започвам да избирам максимума от работата ни. Харесват ми разбиранията му за стил на игра”, коментира младокът пред БЛИЦ.

“От Славия ми се обафдиха само приятели от отбора. Аз обичам Славия и този отбор винаги ще е на моето сърце. Знам, че има недоволни от решението ми, но не мисля, че трябва да се обяснявам на някого. Това не е предателство”, добави той.

Кръстев сподели още, че е изгледал доста мачове на “Левски” от първия полусезон и смята, че мястото на отбора в класирането не му приляга, особено предвид амбициите и очакванията на феновете.

“Това е отбор, който винаги трябва да се бори за първото място. Не мисля, че положението е критично и не мисля, че ще се стигне до тежка ситуация, закриване и проблеми с лицензи”, обобщи той.