Няколко секунди мълчание, това представляваше пресконференцията на селекционера Георги Дерменджиев след поредната загуба на националния ни отбор по футбол.

За първи път в досегашните девет мача между България и Финландия, победата бе за скандинавците. Рутинно 2:0, сякаш без особени геройства и усилия от страна на съперника.

Мачът продължи срамната серия на националния ни отбор от само една победа в последните 18 мача, а брифингът на Дерменджиев след мача може би прекрасно описа цялата ситуация около представителния ни тим.

Георги Дерменджиев се яви на официалната пресконференция, на която обаче нямаше български журналисти, заради мерките против коронавируса и карантината от 14 дни, на която всеки извън официалната делегация трябваше да бъде подложен.

От финландските репортери пък никой не пожела да зададе въпрос на Дерменджиев. Очевидно никакъв интерес около родния тим. Нещо, което не се бе случвало, където и да е гостувала България, дори и на най-големите сили на континента.

След като нямаше въпроси и след настъпилото сконфузно мълчание, Дерменджиев просто стана и напусна мястото си. Без думи, вероятно както са останали и феновете на родния тим след показаното от националите ни в Хелзинки.