Петър Хубчев и Левски все още не са стигнали до дело във ФИФА в опит да изчистят взаимоотношенията си, показа проверка на Dir.bg.

Двете страни са на етапа "разговори", опитвайки да стигнат до споразумение по дължимите суми на бившия вече треньор на отбора.

Той бе уволнен от клуба след рестартирането на сезона в българския футбол, около година след назначението му. По контракта на бившия национален селекционер оставаха още 12 месеца, а Хубчев е известен като човек, който държи на коректност и стриктно спазване на записаното по договорите.

Клауза в неговия контракт е задължила Левски да му плати всички оставащи месечни заплати, което би акумулирало доста внушителна сума - над 350 хиляди лева. В добавка, още толкова трябва да получи и останалата част от екипа му с помощници.

Именно тук Левски опитва да "пробие" в разговорите и да стигне до споразумение, защото в моментната тежка финансова ситуация, такова плащане би било, едва ли не, непосилно.

Очаква се да се стигне до дело във ФИФА, ако няма напредък в разговорите. Хучев не е човек на компромисите, но е възможно да се откаже от клаузата и да получи само половината си възнаграждения. Треньорът е бил бесен от начина, по който е сменен, и липсата на лоялност от ръководството към него.

При това - след като четири месеца е опитвал да държи съблекалнята в колектив, след като за този период и той, и асистентите му, и футболистите не са получавали никакви пари (февруари-май).