Съдията Никола Попов няма да бъде наказан след неубедителните му изяви на мача Левски - Ботев (1:1) в неделя.

Неговите началници от комисията на реферите не са го включили в нарядите за мачовете за Купата на България през седмицата, възможно е да не получи двубой и през уикенда, но санкция и изваждане от списъците за определен срок няма.

Арбитър №1 в ранглистата на БФС свири много дискусионна дузпа за Левски, от която "сините" поведоха в резултата. Топката удари в рамото от съвсем близо играч на гостите, но Попов, който имаше и отлична гледна точка, посочи наказателен удар.

В БФС вече има нова политика по темата със съдийските грешки, продиктувана от посоките на действие по такива казуси в УЕФА. Няма да бъдат налагани строги и рамкирани с определени дати наказания на реферите, нито пък санкции за тях ще бъдат обявявани официално.

Ако съдия допусне явни и влияещи на резултата грешки, той може да бъде оставен извън нарядите за един или два кръга, но е напълно възможно и да бъде върнат веднага, ако комисията прецени. Вариант с изявление, което да казва как "съдия Х е спрян от двубои" за месец, 1-2 кръга или друг период, вече няма да има.

Така Попов хипотетично би могъл да свири мач още идния уикенд, въпреки че е по-вероятно да бъде оставен "да почива" за един кръг.

Обратното вероятно ще предизвика недоволство особено в Ботев, тъй като нападките към отсъжданията му в неделя бяха сериозни откъм пловдивския клуб.