Финансовите проблеми в Дунав (Русе) отново са налице и изобщо не е ясно дали този отбор има бъдеще в професионалния футбол.

"Драконите" обезкървени загубиха домакинството си на Ботев (Враца) с 1:3 във втория плейофен кръг на Първа лига и дори имаше информация, че може да не излязат за срещата.

Треньорът на русенци Людмил Киров обяви, че играчите от утре спират да тренират докато не стане ясно "дали ще има отбор" и дали ще се заплатят дължимите възнаграждения.

Тежко се говори в този момент. Не съм човек, който се оплаква. Футболистите са обезверени и лъгани през последните 10 месеца. За тях няма празник. Спрени са им телефоните, изгонени са от квартирите. Има виновни хора за това нещо. Това не е футбол, което играем ние. Заблудихме се в предния мач с Арда. Трябваше да има плащания миналата седмица. Това вече е несериозно. Нашият клуб все едно е Реал Мадрид или Манчестър Сити. Не съм виждал толкова дълго прехвърляне на акциите.

Никой не го интересува, че идват важни мачове. Мен ме интересува отборът. Най-вероятно няма да се стигне до тези мачове. Никой не се интересува от отбора от десет месеца назад. Утре тренировъчният процес приключва, докато не се изплатят възнагражденията им", заяви разочарованият Киров след мача.

В последните седмици имаше информация, че инвеститор от чужбина иска да вземе акциите на "драконите", но сделката още не е факт и може да не се осъществи.

Иначе в срещата на два пъти бе точен за победителите бе именникът Петър Атанасов (5' и 50') и веднъж Доминик Янков (87'). За Дунав попадението бе автогол на Дуде Н'донгала в 82-ата минута.