Мачове със зрители у нас се обсъждат между няколко страни и се очаква да има решение в следващите две седмици по темата.

Клубовете са особено заинтересовани, след като липсата на публика ги лишава от малкото приходи, които един български отбор има във футбола.

Най-тежък е случаят с Левски, който е пред финансов колапс, а с продажбата на виртуални билети успява да позапълни касата си, но е трудно да иска от феновете да си купуват такива всяка седмица без реално посещаване на мачовете.

Засега се обмисля връщане на ограничен брой хора по трибуните за мачове от плейофната фаза на първенството или, по-вероятно, за полуфиналите за Купата на България. Много е възможно двете двойки: Локо (Пд) - Левски и Ботев - ЦСКА да са със зрители, но без гостуващи агитки и с рестрикция за броя фенове.

За финала за Купата, който трябва да е последният мач за сезона в края на юли, може да се стигне дори до позволяване на голяма бройка зрители, които да идат на Националния стадион "Васил Левски".

Там пространството и многото подходи към стадиона позволяват дори до 10-15 000 места да се запълнят, като се спазват разделения и се създадат празни буферни зони между отделните групи.

Последната дума по темата ще имат не футболните хора, а Здравното министерство и експертите от щаба за борба с пандемията.

Със сигурност няма да има публика на първите мачове след подновяването на сезона, което ще е на 5 юни.