Играчът на Милан Саму Кастейехо изживя кошмар в централен район на град Милано посред бял ден, след като двама нападатели насочиха пистолет в лицето му. Испанецът се разхождал недалеч от дома си, бил е сам и описа в социалните мрежи случката като "шокираща".

"Всичко наред ли е с вас, хора?! Какво ви става, нормални ли сте? Към мен се приближиха двама души и ме заплашиха с пистолет! Добре, че не бях със семейството си."

Кастейехо е подал жалба в полицията час по-късно за откраднати скъп часовник и портфейл, като е признал, че сам ги е дал на нападателите. Не е имал избор.

Късно снощи двамата заподозрени за нападението бяха арестувани в Арецо, където се укривали в автосервиз.

Според органите на реда, те са извършвали по два такива обира на ден в последните седмици, когато по улиците на Милано и други големи градове се разхождат съвсем малко хора, обикновено сами.

Областта Ломбардия бе най-силно засегната от пандемията и хората още се страхуват да излизат на групи.

Кастейехо е декларирал, че общата стойност на отнетите от него вещи е около 80 000 евро, като само часовникът струва 72 000.

Испанското крило е в Милан от 2 сезона и има договор до 2023 г., като остана в града по време на тоталното блокиране и строгите мерки. Той отново тренира с тима си, който се готви за рестарт на сезона.

В петък Милан играе с Ювентус в реванш от полуфиналите за Купата на Италия след 1:1 в първия мач у дома.