На фона на протестите срещу себе си и огромните критики, Ивайло Петев продължи успешното представяне с националния тим на Босна в турнира Лига на нациите.

Воденият от българина тим на босненците се наложи с 3:2 над Финландия, като по този начин завърши юнския цикъл от мачове на първото място в групата си.

След четири изиграни двубоя, Босна е на първото мястос 8 точки, докато Черна гора е със 7, Финландия с 4, а Румъния с 3.

Присъствието на Ивайло Петев на резервната скамейка на Босна не бе единственото българско участие в мача, който бе ръководен от топ рефера ни Георги Кабаков и обичайните му асистенти Деян Вълков и Мартин Маргаритов.

Асистенти на ВАР системата пък бяха Ивайло Стоянов и Иво Колев, коит имаха ключова роля при изравнителния гол на босненците за 2:2.

Тогава звездата на домакините Един Джеко се разписа и се превърна в най-стария играч, вкарвал гол с екипа на Босна със своите 36 години.

В първия момент обаче Георги Кабаков и асистентите му отмениха попадението заради засада, което даде старт на доста продължително преразглеждане с ВАР. Минути на напрежение на терена, в които ВАР съдиите разглеждаха тънката ситауция, като в крайна сметка отсъдиха гол в полза на Босна.

Така още в 29-ата минута на мача резултатът вече бе 2:2, след като Миралем Пянич откри за домакините, а Пуки и Калман осъществиха бърз обрат за Финландия.

През втората част обаче нов гол на Джеко донесе успеха за Босна и селекционерът Ивайло Петев.

Самият той сподели след мача:

"От първия ми ден тук заедно с моя щаб работим за Босна и Херцеговина. Сигурен съм, че резултатите ще дойдат.

Казах, че групата е равностойна. Лидерите на отбора трябва да играят по същия начин във всеки мач. Класата им е безспорна. Сега е време за малко почивка и след това чакаме с оптимизъм двете срещи през септември.

Отборът може да играе и много по-добре, стига всички да са здрави. Нито за миг не съм съжалявал, че застанах начело на Босна и Херцеговина. Имам подкрепата на играчите, които напредват с всеки следващ мач. Честно казано, очаквах да вземем повече точки от първите 4 двубоя, но сме първи в групата и не мога да съм недоволен".