Рано тази сутрин медиите на Острова, а и в цяла Европа отекнаха с новината, че британският трансферен рекорд е счупен, а Ливърпул печели битката за Мойзес Кайседо срещу 110 милиона паунда.

Някъде около 4 сутринта местно време, Брайтън прие офертата на мърсисайдци, а часове по-късно самият Юрген Клоп разкри, че сделка между двата клуба има и еквадорският национал ще бъде футболист на Ливърпул.

Явно обаче Кайседо е имал съвсем други планове, защото той продължава да иска трансфер в Челси - другият голям претендент за подписа му.

Вече няколко оферти на "сините" от Лондон бяха отказани от страна на Брайтън, а самият Кайседо обяви бойкот и не се появи на тренировка, открито обявявайки желанието си да бъде продаден.

Очевидно никой не подозираше, че Кайседо иска само и единствено в Челси, а не просто трансфер в по-голям клуб за няколко пъти по-висока заплата от тази, която получава в Брайтън.

И сега "чайките" са с вързани ръце, защото те приеха офертата на Ливърпул, но няма как да накарат своя играч на сила да приеме офертата на мърсисайдци.

В същата ситуация за и на "Анфийлд", които очакваха играча за днес за задължителните медициснки прегледи и подписването на договора, но той така и не се появи.

Информацията не е официална, но за случилото се съобщиха от "Sky Sports", позовавайки се на свой източник, близък до играча.

И така драмата с тази рекордна сделка за британския футбол става пълна, защото най-сетне Брайтън получи желаната сума, но не от клуба, който Мойзес Кайседо желае.