Славия (Прага) изхвърли Рейнджърс от Лига Европа след победа с 2:0 на “Айброкс” в четвъртък вечерта и общо резултат от 3:1 в осминафиналния двубой помежду им. Срещата в Глазгоу се превърна в истинска корида, след като съдията показа общо девет картона, като два от тях бяха червени и бяха за футболисти на домакините. 

В заключителните минути на срещата Ондрей Кудела от Славия каза с прикрита уста нещо на Глен Камара, а това доведе до меле. След края на мача мениджърът на новите шампиони на Шотландия Стивън Джерард бе категоричен, че Камара е бил обиден на расова основа. 

“Моят играч ми каза, че е бил обиден на расова основа. Разочароващо е, защото техните хора се опитват да защитят техния играч и ни наричат лъжци. Разгневен съм. Имам 100% доверие на Глен. Нещо трябва да се случи бързо, но това е извън моите ръца. Надявам се УЕФА да не прикрият случилото се”, каза Джерард.

Кудела призна, че е напсувал Камара, но категорично отрече да е имало обиди на расова основа. От чешкия отбор на рекоха подобни обвинения “гнусни” и в декларация обявха, че играчът им е действал афектиран от един от “ужасните шпагати” от страна на Рейнджърс.

“Играчите на Славия се сблъскаха с безпрецедентно злонамерена игра. Никога не сме ставали свидетели на подобно нещо в наш мач в евротурнирите, поне не в съвременната ни история”, гласи изявлението на чехите, които от своя страна също нападнаха шотландския си съперник и твърдят, че не са били допуснати в съблекалнята след мача.

Самият Кудела пък е бил нападнат с юмруци от Камара, при това пред погледа на Стивън Джерард в тунела. 

“Дори представители на УЕФА го видяха и бяха шокирани от случилото се”, добавят още от Славия.