Проблемните времена в Барселона и скандалите на управленско ниво продължават с пълна сила.

Клубът изживява най-тежките си седмици от години насам, след като Лионел Меси си тръгна, а вината бе изцяло в каталунците, не в самия играч. 

Добре знаем финансовите проблеми, които измъчват Барса, а новият президент Жоан Лапорта хвърли цялата вина върху предшественика си Хосеп Мария Бартомеу. Именно тези финансови проблеми не позволиха на клуба да преподпише с Меси, защото щеше да наруши правилата за финансов феърплей.

Естествено, че Бартомеу не остави нещата така и се защити чрез официално писмо.

В него той изтъква пандемията като основна причина за ужасното финансово състояние на клуба, защото приходите са били почти нулеви, а играчите са отказали да покажат солидарност и да намалят заплатите си.

Бартомеу изтъква, че той и екипът му са се справили блестящо в тези тежки времена, като дори прави леко шокиращо разкритие, че имало момент, в който е обсъждано и фалит на клуба. Състоянието и прогнозите са изглеждали толкова тревожни, че и тази крайна точка е била записана в дневния ред.

В цялото си писмо той на няколко пъти споменава разочарованието си от играчите, които не са искали да намалят заплатите си. При съгласие с предложеното намаление, клубът е щял да спести над 100 милиона евро във времената на най-тежка пандемия.

Той призова своя наследник Лапорта да публикува пред всички фенове резултатите от одита на клуба, за да стане ясно, че не Бартомеу е основният виновник за състояние на клуба.

И докато всеки хвърля обвинения към другия, състояние на Барса продължава да е тежко, а с напускането на Меси експерти предрекоха още по-голям удар върху приходите на клуба.