Бразилия гори в скандал с обвинения в изнасилване срещу Неймар дни, преди отборът да започне участието си в Копа Америка.

Не е ясно дали бившият вече капитан няма да бъде изваден от състава за турнира, след като новината за това, че жена е подала сигнал в полицията в Сао Пауло, че е била насилена от него, е водеща в страната.

Според информацията, двамата са се срещнали в парижки хотел на 15 май, като Неймар - пак по думите на бразилската дама, е бил видимо пиян.

Запознанството им е станало в Инстаграм, а комуникацията им се е развивала седмици наред в чат в WhatsApp. В обвинителния акт пише, че футболистът я е принудил против нейната воля да "влязат в сексуални отношения".

Суперзвездата реагира на обвиненията, като се появи в седемминутно видео в Инстаграм, в което показа и части от чата с жената. В тях се виждат снимки по бельо, които тя му е изпращала. Неймар емоционално обясни, че бразилката го е преследвала и сама е пожелала да се видят в Париж, но нищо не се е случило между тях.

"Оттук нататък смятат да разкривам всякакви такива комуникации пред медиите - ядосан бе нападателят на ПСЖ. - Очевидно това е единственият начин да се пазя от такива капани. Това е петно върху мен и семейството ми, а нищо не съм извършил."

Бащата на футболиста го защити и категорично отсече, че не вярва нито на дума от обвинителката. Федерацията на Бразилия и селекционерът Тите още не са коментирали.