Една от големите млади звезди на английския футбол ще има сериозни проблеми със закона, след като 19-годишно момиче го обвини в изнасилване.

Крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой - също на 19, бе арестуван в ранните часове на неделя след сигнал от дома му, където се появи не само полиция, но и екип на "Бърза помощ".

Оказа се, че Хъдсън-Одой и момичето, с което са се запознали онлайн дни по-рано, са нарушили мерките и са си организирали частно парти в апартамента на играча. При пристигането и прегледа, медицинският екип е регистрирал наранявания по нея, а полицията задържа футболиста.

В понеделник той е бил освободен под гаранция, а в показанията на тийнейджърката пише, че е била изнасилена. Тя вероятно е приела и силен наркотик или упойващо вещество, твърдят британските вестници.

Засега потвърждение от органите на реда или следствието за това няма. Клубът Челси също отказа коментар по темата със скандала.

Хъдсън-Одой е считан за един от талантите на Англия, записа вече и три мача за националния отбор въпреки крехката си възраст.

През миналото лято той бе искан от Байерн и Челси се бори лъвски да спре трансфера и да убеди младока, че ще получи шанс в родния си клуб. През настоящия сезон Франк Лампард му дава игрови минути и крилото започна да се утвърждава в състава.

19-годишният футболист изкара вируса Covid-19 през март и бе първият играч в Англия, който призна за това. Той се излекува и тренираше у дома в условията на изолация, а от днес трябва да започне занимания на базата на Челси. Инцидентът с момичето и обвиненията може да окажат сериозен ефект върху кариерата му в съвсем ранен етап от нея.