Жената, обвинила Давид Вия в системен сексуален тормоз, разказа в детайли какви са били нейните отношения със звездата по времето, в който той играеше за Ню Йорк Сити. Испанският нападател е световен и европейски шампион с родината си, спечели Шампионската лига с Барселона и завърши кариерата си в Щатите.

Скайлър Бадийо обаче заплашва да струпа доста тъмни облаци над иначе безупречната репутация на Вия, след като заведе две дела срещу него. Тя започва работа като личен треньор на някои от звездите, включително испанеца, в последната му година в отбора от Ню Йорк - 2018-а.

Това е част от дипломирането в Университета в Лонг Айлънд, специалност Атлетика и спортна подготовка.

В интервю за The Athletic, американката с пуерторикански корени, разкри подробности за това как е била подложена на тормоз, а и каква е била реакцията след публичното обявяване на делата срещу звездата.

"Тогава бях на 20 години и смятах, че да успея да получа работата в организация като Ню Йорк Сити, ще е невероятно начало за мен - казва Бадийо. - Но всичко се превърна в кошмар заради неговото отношение. Проклинам деня, в който реших да приема работата."

Скайлър е включена в треньорския щаб, където работи с Мелин Памплона и Кевин Кристен, които са нейни преки ръководите. Тормозът започва от тях, след като на втората седмица разбира от разговор между играчи, че двамата "началници" са сключили облог пред отбора кой първи ще я вкара в леглото си. Премълчава.

След това идва ред на Вия.

"Питаше ме какъв алкохол обичам, за да купи такъв и да отида в апартамента му - казва 22-годишната жена. - Обясних му, че дори не съм навършила необходимата възраст да пия, имам приятел и нямам желание да ида на купон при него. След това започнаха по-лошите неща".

На една от тренировките Вия остава последен и опипва задника на треньорката. При това - пред свидетели, а според Скайлър, показанията на един от тях, който остава анонимен засега, са включени в обвинителния акт. Испанецът не спира да притиска момичето да дойде в апартамента му.

"Идваше зад мен и опитваше да ме целуне по врата, слагаше си ръцете по бедрата и задника ми - казва в интервюто Бадийо. - Опипваше ме всеки ден в продължение на няколко седмици. Още след първия случай опитах да говоря с хората от треньорския щаб, но те ми обясниха, че "това не е тема, която смятат за сериозна"."

Когато тя пише в Туитър за случващото е и обявява, че възнамерява да заведе дело, Вия се свързва с нея. "Нищо не се е случило, не съм те докоснал", казва по телефона звездата. И предупреждава: "Не се опитвай да изкараш пари от това, ще стане по-лошо!"

Следва лавина от заплахи и обиди в профила в социалните мрежи, който до този момент има едва 200 последователи. Скайлър се принуждава да го закрие.

Играчи от отбора също опитват да я разубедят, макар и без заплахи. Един и казва, че "на Давид ще му се размине, той е суперзвезда", като по този начин я съветва да оттегли обвиненията.

Говорител на испанския ас излезе с официално съобщение от негово име веднага, след като интервюто бе публикувано в понеделник късно вечерта.

"Давид никога не се е сблъсквал преди с такива обвинения и е напълно объркан - гласи съобщението. - Той е наясно, че това е сериозен въпрос, като оказва пълно съдействие на разследването. Но в същото време още веднъж подчертава, че това са напълно неверни и фалшиви обвинения."

Клубът Ню Йорк Сити също излезе с официален коментар, като потвърди: Наясно е с обвиненията и съдейства на делото с всичко, което може.

Но няма нито дума за назованите от Скайлър Бадийо замесени в историята треньори и най-популярен играч по това време в отбора.