Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз се произнесе по жалбата на Пирин (Благоевград), свързана с мача с "Левски" на 14 септември. Тогава "орлетата" се оплакаха, че столичани са имали един състезател повече от допустимото в групата си за мача и съответно поискаха служебна победа за гостуването си на стадион "Георги Аспарухов".

Ето и решението на СТК:

"По подадена жалба от ОФК Пирин Бл, СТК констатира, че от ПФК Левски Сф в нарушение на чл.23, ал. 1 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС, преди началото на срещата е вписан един състезател повече от разрешеното в тимовия лист на отложената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК Левски Сф - ОФК Пирин, играна на 14.09.2023 година.

В срещата ПФК Левски Сф се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 резервни състезатели.

Деянието е фактическа грешка от страна на ПФК Левски Сф. Вписването на един състезател в повече от допустимото в случая не е повлияло на развоя на срещата", обявиха от Спортно-техническата комисия и информираха още:

"СТК при БФС оставя без последствие искането на ОФК Пирин Бл да им бъде присъден служебен резултат.

СТК при БФС отнася по компетентност жалбата на ОФК Пирин Бл на Дисциплинарната комисия при БФС за взимане на отношение по нарушението на ПФК Левски Сф."