Жозе Моуриньо няма да е Жозе Моуриньо, ако не разпали психовойна преди голям мач.

Португалецът хвърли стреличка към Манчестър Сити, преди днес неговият Тотнъм да приеме тима на Пеп Гуардиола в дерби от Висшата лига. Между двамата мениджъри никога не е имало взаимна любов, като конфликтите им по времето, когато водиха Реал и Барселона са пословични.

"Чух, че английският селекционер Гарет Саутгейт е казал за някои мениджъри от Висшата лига, с които се съобразява. Вероятно има натиск върху него да не играе този или онзи играч, да получава повече почивка с националния отбор, може би.

Нека Гарет излезе и каже кои са те, той е откровен и честен мъж. Не намеквам нищо, просто бъдете сигурни обаче, че Стърлинг ще е на линия и ще играе срещу нас в събота", изстреля на пресконференцията си преди мача Опитния, както вече иска да го наричаме Жозе.

Рахийм Стърлинг, звездата на Сити и националния тим на Англия, пропусна двата мача на "трите лъва" в последната седмица - 0:2 от Белгия и 4:0 над Исландия. Причината - травма и предпазна мярка, за да не се усложни тя.

Очевидно е какво намеква Жозе - че Пеп Гуардиола се е погрижил неговият футболист да не играе за националния, за да е напълно готов за съботното дерби с Тотнъм.

Естествено, Пеп отговори на такава откровена закачка. Той е наясно, че с Моуриньо нещата са такива, винаги ще има психоатаки, особено преди големи мачове.

"Може би Жозе трябва да говори с докторите на националния тим на Англия и те да му кажат защо Рахийм не е играл в тези мачове - каза Гуардиола на своя брифинг, час след този на португалеца. - Освен, ако самият Моуриньо не е доктор. Такъв ли е?"