Българският футболен съюз няма да има нов президент тази година. Временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов е бил уведомен от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, че провеждането на конгреса, който бе планиран за 11 декември, е нецелесъотбразно в сегашната ситуация и новия бум на заразени от COVID-19 

В здравното министерство е постъпило официално запитване от страна на футболната централа, касаещо евентуалното провеждане на изборите за нов шеф на родния футбол.

Ето и какво отговарят от миниестерството:

"Във връзка с постъпило в Министерството Ваше зпаитване с вх. № 62-00-96/3.11.2020 г. относно проведане на Общо събрание (Конгрес) на Българския футболен съюз (БФС), Ви информираме, че предвид големия брой лица, пристигащи от цялата страна, които следва да вземат участие в мероприятието, категорично считаме за нецелесъобразно неговото присъствено провеждане. 

В условията на утеженаната епидемична обстановка в страната поради разпространението на COVID-19 препоръчваме отглагане на Конгреса, което е допустимо от действащото законодателство и Устава на БФС." 

Това означава, че футболна България ще трябва да почака още няколко месеца, за да разбере кой ще наследи Борислав Михайлов като президент на БФС.