Младият нападател на Левски Станислав Иванов не попадна в групата за мача с Черно море, който е днес, а преди седмици отказа да бъде трансфериран в Германия.

Иванов не играе за Левски от няколко седмици, а бе титуляр за младежите на България в решаващия мач с Полша (1:1). И показа съвсем не слаба форма.

Очевидно решението да не е на терена за "сините" не е спортно-техническо, като става ясно, че наскоро към него е имало оферта и от САЩ.

Клубът е искал да приеме предложение за Иванов дни преди края на трансферния прозорец в началото на месеца. То е дошло от Втора Бундеслига и Левски е бил доволен от сумата, която може да вземе за младока. Всеки лев в касата е добре дошъл за клуба. Иванов обаче е отказал да премине в тима - вероятно Ерцгебирге Ауе.

Ръководството не е във възторг от това решение на играча, но сагата не свърша дотук. Преди десетина дни се е появил интерес от американския Чикаго Файър за Станислав, а той е склонен да направи такъв трансфер. За Левски обаче сумата се е оказала недостатъчна и сделка няма да има.

Реакцията и от двете страни е рязка, като по нареждане от шефовете, треньорският щаб извади от групата играча и за мача с Черно море днес.

Не се знае колко ще продължи тази ситуация, която не носи позитиви нито на Левски като клуб, нито като отбор на терена, нито на футболиста.