Алън Пардю остава постоянен треньор на ЦСКА, съобщи клубът чрез своя официален сайт.

Английският специалист пое "червените" след оставката на Стойчо Младенов. Първоначално това бе само за два мача, но очевидно той е постигнал договорка с ръководството за постоянен контракт.

Пардю няма да остане само до края на настоящия сезон, а ще бъде треньор на ЦСКА и през следващата кампания.

Британецът имаше достатъчно време да се запознае отблизо с качеството на играчите и състоянието на отбора, като след редица срещи разговори, той се е съгласил да се завърне към треньорска работа за постоянно.

Пардю направи сериозно име в бритнския футбол най-вече с престоя си в Нюкасъл, с който през 2012-а се класира на петото място във Висшата лига и бе избран за треньор №1 на сезона.

През 2016-а Пардю успя да изведе отборът на Кристъл Палас до финал за Купата на Англия. Именно финала за родната Купа срещу Левски ще е първата голяма задача пред специалиста, а до нея той има малко повече от две седмици.

В последните почти две години той бе на работа в ЦСКА, като изпълняваше ролята на съветник и помагаше с трансферите на клуба, но бе встрани от треньорската работа.

Ето какво написаха от ЦСКА за назначението на Пардю, публикувано без редакторска намеса:

"Армейци,

Алън Пардю ще ръководи ЦСКА не само до края на настоящия шампионат, но ще бъде начело на червените и през следващия сезон.

В последните няколко дни британският специалист проведе редица срещи и разговори с ръководството на клуба, на които е била обсъдена моментната ситуация и той е изразил преките си впечатления от отбора през изминалите 2 седмици. Паралелно с това наставникът ежедневно водеше заниманията на тима на Панчарево с оглед на предстоящото в събота гостуване в Разград.

Самият Пардю е демонстрирал много позитивно отношение и амбиция за работа в дългосрочен план и е приел поканата на собствениците да помогне със своя богат опит, оставайки перманентно на треньорския пост. Към неговия щаб се присъединяват и няколко нови имена - сънародникът му Алекс Дайър, който за последно работи в шотландския Килмарнък и английския Колчестър Юнайтед, както и младият треньор от школата Мартин Стоянов и анализаторът Христо Захариев.

"Винаги съм се старал да работя с млади хора, Мартин и Христо са отлични специалисти, които ще имат възможността да се учат от мен и Алекс. Надявам се това да им помогне да прогресират още повече и да имат възможността да приложат наученото от нас. Целта ми е да оставя наследство в ЦСКА и в бъдеще и тези млади треньори, които ще работят с нас сега, да могат да помогнат на клуба и през следващите години", коментира Пардю.

Пожелаваме на Алън Пардю здраве, късмет и много успехи с ЦСКА!