Българският футболен съюз официално прие кандидатурите на шестимата желаещи да се борят за президентския пост на централата.

Конгресът за избор на президент е насрочен за 12 октомври от 10 часа, когато всички родни клубове ще имат възможността да гласуват за човека, който искат да ги управлява.

Естествено, че погледите са насочени най-вече към два от кандидатите, между които се очаква да се сериозната битка за поста. Това са дългогодишният президент на централата - Борислав Михайлов, както и Димитър Бербатов, който заедно със своя екип направи доста сериозна кампания и получи подкрепа от много клубове из страната.

Останалите кандидати са Христо Порточанов, известен в родния футбол с успешния бургаски проект Нефтохимик. Също така скандалната фигура от футболните ни среди Ивайло Дражев, както и по-малко известните Христо Хрисов и Георги Захариев.

Ето и официалното съобщение на БФС:

"Българският футболен съюз съобщава, че след разглеждане на внесените предложения за кандидати за президент на БФС на извънредния конгрес на 12.10.2021 г., Комисията за подготовка на конгреса официално прие 6 кандидатури - на Борислав Михайлов, на Димитър Бербатов, на Христо Порточанов, на Ивайло Дражев, на Христо Христов и на Георги Захариев.

Действащият президент на БФС Борислав Михайлов е издигнат от 19 клуба от професионалния и аматьорския футбол, Димитър Бербатов - от 8 клуба, а останалите кандидати - от по един клуб от системата на БФС.

Комисията за подготовка на конгреса, приемайки че са налице някои малозначителни процедурни нарушения, установени по представените от клубовете документи, в духа на феърплея, реши да бъдат представени пред конгреса и 6-те издигнати кандидатури.

Комисията с председател Емил Костадинов ще представи своя доклад пред делегатите на 12.10.2021 г."