Хърватинът Желко Копич бе освободен от треньорския пост в Ботев (Пловдив). "Канарчетата" официално обявиха новината на клубния си сайт, посочвайки, че предсрочната раздяла е породена от незадоволителните резултати на отбора.

Пловдивчани съобщават, че поставените на Копич цели не са били изпълнени, а също така конфликтите в треньорския щаб са посочени като друга от причините за това.

Под негово ръководство "жълто-черните" постигнаха 6 победи, 7 загуби и 1 равенство в общо 14 мача. Ботев отпадна от Купата на България на осминафинал от Славия, а Копич си тръгва от Пловдив след близо четири месеца работа, след като бе назначен през август.

45-годишният наставник бе работил предимно в родината си преди това, като несъмнено най-впечатляващите отбори във визитката му са Хайдук (Сплит) и Динамо (Загреб).

От Ботев допълват, че в най-скоро време ще обявят назначението на нов треньор.

Самият Копич публикува пост в социалните мрежи след раздялата си в Ботев и написа:

"Дойде краят на моя период в Ботев (Пловдив). Дойдох в клуба, за да помогна да се оттласне от последното място и да се постигнат добри резултати. Заедно успяхме да реализираме целта. Изкачихме се от 16-о на десето място, спечелвайки 19 точки в 14 мача и постигнахме голова разлика от 24:17. Искам да благодаря на цялото семейство на Ботев (Пловдив). Пожелавам на клуба, на играчите и феновете бъдещи успехи и щастливо посрещане на предстоящите празници на гражданите на България"