Челси и Реал Мадрид ще останат без играчите, които не са ваксинирани срещу Covid-19, за мачовете си от Шампионската лига в следващия месец.

За това официално потвърждение вече има от УЕФА, която се съобрази с френските закони. А те към момента гласят, че неваксинирани спортисти не могат да се състезават на територията на страната.

Така на 15 февруари Реал ще гостува на ПСЖ във френската столица без своите футболисти, които не са минали имунизация за вируса. Това е първи осминафинал в турнира.

Същото ще се случи и с Челси, който пътува до Лил за своя реванш на 16 март.

Клубовете от Европа опитаха да намерят общ език с УЕФА за някакъв компромис, но към момента такъв не е намерен. Футболната централа е подчертала, че подкрепя мерките и здравните закони във всяка една от страните, свои членки.

Не е ясно кои футболисти от двата отбора не са ваксинирани. А и това не е краят на проблемите в евротурнирите. В Лига на Конференциите е Марсилия, който приема Карабах на 17 февруари в елиминациите.

А и ако един или повече от трите представители на Франция продължат след първия пролетен кръг, същите мерки ще важат за следващите техни съперници.