Пеп Гуардиола е постигнал разбирателство с шефовете на Манчестър Сити и ще подпише нов договор с клуба - до 2023 година. Бъдещето му е обект на непрестанни коментари и спекулации напоследък, но това не е изненада, защото сегашната му сделка изтичаше след по-малко от година - в края на сезона. Днес от клуба официално потвърдиха, че треньорът е удължил сделката си до 2023 година.

49-годишният испанец е взел решението да продължи да работи при "гражданите" по време на паузата в първенствата заради националните отбори - последната дълга почивка за Гуардиола този сезон, съобщават от Daily Mail. Пеп е пътувал до Испания, където е прекарал време със семейството си и е обсъдил решението с тях. 

Изданието допълва още, че е твърде вероятно Манчестър да бъде последната спирка за Пеп на клубно ниво, а след като изпълни новия си договор с клуба, да поеме ново предизвикателство като национален селекционер.

Начело на Сити Гуардиола има спечелени шест трофея, включително двете поредни титли на Англия през 2018 и 2019 година, но голямата цел си остава успех на европейската сцена и триумф в Шампионската лига, където англичаните така и не успяват да прескочат четвъртфиналната фаза в последните три сезона.

Бившият играч и треньор на Барселона не е работил никъде другаде толков дълго, колкото в Сити. Той прекара четири години начело на родния си клуб, после три като наставник на Байерн, а през 2016 пристигна в Англия.