Испанската Ла Лига може да се завърне от 8 юни. Това обяви премиерът на страната Педро Санчес.

Все още няма точна дата за подновяването, но се очаква най-късно в понеделник да бъде обявена датата 12 юни (петък) за рестарт на шампионата.

Клубовете в страната вече тренират на групи от 10 човека, като се очаква да бъдат готови за официални мачове в средата на юни.

Това са отлични новини за страната, която бе сред най-засегнатите от коронавируса в световен мащаб. Испания имаше над 281 хиляди заразени, като 28 628 души починаха.

Заради сериозните размери на пандемията, мнозина се опасяваха, че в Испания може да се стигне до френския сценарий и правителството да забрани спорта за няколко месеца, което автоматично ще означава край на първенството.

За щастие това няма да се случи и оставащите 11 кръга на Ла Лига би трябвало да се изиграят по план, както и финалът за Купата на Краля между баските клубове Атлетик (Билбао) и Реал (Сосиедад).

Към момента водач в класирането на шампионът Барселона, но големият съперник Реал (Мадрид) е само с две точки по-малко и се очертава драматична борба за титлата. Страхотна битка се очаква и за позициите, даващи право на участие в Шампионска лига, където замесените отбори са 6.