Левски официално продаде звездата си и най-добър играч  в настоящия състав - Найджъл Робърта.

Нападателят ще премине в американския ДС Юнайтед, като по молба на тима от Вашингтон трансферната сума не се съобщава на този етап. Със сигурност обаче става въпрос за цена от около милион евро, която е от изключителна важност за Левски в настоящата тежка ситуация.

В последните дни отново се заговори, че играчите в клуба не са получавали възнагражденията си, като траснферът на Робърта може да промени това. Клубът също така продължава да изплаща по 143 000 лева на месец, като част от расроченото задължение към НАП.

Именно националът на Кюрасао бе водещата звезда на "сините" от началото на годината, като бе с основната причина за постигнатите положителни резултати.

Той вкара седем гола в осем мача, като до голяма степен играта на Левски бе изцяло зависима от Робърта.

Със сигурност напускането му ще бъде огромен проблем в спортно-технически план, но може да се окаже решаващо от финансова гледна точка.

Той бе последният останал играч, който все още имаше договор с доста висока заплата, подписан още при предишното ръководство.

Робърта пристигна на "Герена" през лятото на 2019-а, като вкара 20 гола в 45 мача.

Той е вторият играч в рамките на няколко месеци, който прави трансфер от Левски в САЩ. Такъв бе и случаят със Станислав Иванов, който вече е част от Чикаго Файър.