Любослав Пенев официално е новият треньор на елитния Хебър (Пазарджик).

Легендарният нападател бе представен от ръководството на пазарджишкия клуб и кмета на града, като ще има тежката задача да запази елитния му статут.

След 24 кръга Хебър заема предпоследното 15-о място с 16 точки, с четири по-малко от 14-ия Пирин.

Бившият ни национален селекционер в четири различни периода бе начело на родния си ЦСКА, на два пъти начело на Литекс, в два случая начело на Царско село, а за последно води ЦСКА 1948.

Пенев финишира настояюия полусезон на третото място с ЦСКА 1948, но изненадващо напусна клуба след скандал с ръководството, а само три месеца по-късно, той отново си намери работа в елита.

"Шансовете за оцеляване са добри. За мен това е сериозно предизвикателство, но аз обичам такива неща. С общи усилия на всички трябва да дадем максималното, за да постигнем тази цел. Тя е една - оставане в елита.

Оптимист съм, имаме сили, но ни трябва работа. С мен ще има двама помощници - Ради Здравков и Наско Стоилов. Треньорът на вратарите остава, кондицинонния треньор остава. При тренировката ще се запозная с всички момчета.

Аз познавам базата и тя ще продължава да се разраства. Школата също е важна. Тя е една индустрия. Те ще са потенциалът, който очаква един отбор. Аз съм взискателен треньор, но нищо страшно няма. Всичко стъпва на база дисциплина и много работа. Нямам никакви притеснения, аз съм смел човек. Мисля, че имам добри виждания за футбола", сподели Пенев при представянето си.

До вчера начело на Хебър бе друг бивш нападател от националния ни тим - Владимир Манчев, който обаче бе освободен след само четири точки от шест мача през новата година.