Лионел Меси официално сложи край на всички спекулации около своето бъдеще.

Шесткратният носител на "Златната топка" обяви, че остава в Барселона и през следващия сезон, макар това да не е неговото желание.

За всички бе ясно, че аржентинецът иска да напусне "Кам Ноу" и за първи път в кариерата си да заиграе за различен клуб, но откупната му клауза в размер на 700 милиона евро се оказа невъзможна дори за най-богатите отбори в света.

Чрез разговори той потърси друго решение, но напълно в своето право, шефовете на Барса не бяха готови на компромис със заложената в договора му сума.

Така поне до края на договора си, който изтича следващото лято, Лионел Меси ще е футболист на Барселона. Той ще бъде част от проекта на новия треньор Роналд Куман, който ще има един сезона, за да убеди най-голямата си звезда да продължи да носи екипа на каталунците.

"Не бях щастлив и исках да напусна. Не ми беше позволено по никакъв начин и ще остана в клуба, за да не влизаме в съдебни спорове. Мениджмънтът на клуба, воден от Бартомеу, е катастрофален.

Бях сигурен, че съм свободен да си тръгна. Президентът винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали да остана или не. Сега от ръководството се придържат към факта, че не го казах преди 10 юни. Тогава сезонът още не бе свършил заради този ужасен вирус.

Беше ми заявено, че това може да се случи само срещу 700 милиона, което е невъзможно. Имаше и друг вариант - да влизаме в съдебни битки, но аз никога не бих го направил. Обичам този клуб, той ме направи това, което съм.

Ще продължа да играя за Барселона и поведението ми няма да се промени, без значение колко съм искал да си тръгна. Казах на клуба и президента, че искам да си отида. Цяла година му го казвам. 

Смятах, че времето ми в Барселона е приключило. Тъжно, винаги съм искал да завърша кариерата си тук. Беше сложна година. Страдах много по време на тренировки, на мачове. Решението ми не беше резултат от загубата от Байерн, а беше премислено дълго време. Решението бе тежко и за семейството ми. Всички започнаха да плачат, децата ми не искаха да напуснат града", сподели той пред "Goal".

Заради откритата война между президента Бартомеу и най-голямата икона на клуба, е твърде вероятно да бъде поискана неговата оставка.

Не е тайна, че противник на Бартомеу не е само Меси, а доста от феновете, както и останалите тартори на съблекалнята.