Висшата лига се завръща на 17 юни, обявиха официално ръководителите на най-популярното първенство на планетата след днешната среща на клубовете и организацията.

Денят е сряда, а мачовете ще са два - те са отложени от предишни рундове и след тях всеки от 20-те отбора ще има равен брой изиграни двбуои.

На 17 юни вечерта ще гледаме Манчестър Сити - Арсенал и Астън Вила - Шефийлд Юнайтед. Те ще са последвани от първия пълен уикенд със срещи от месец март насам.

А английското първенство планира грандиозно завръщане с десетчасови маратони в събота и неделя, се разбра още днес. При това - по неплатени канали. 

Само един от двубоите на уикенда ще минава през абонамента на Sky Sports, но за останалите няма да се плаща допълнителна сума.

Това е жест на телевизиите - а те са Sky Sports и BT Sports към зрителите, които така или иначе няма да могат да гледат футбол на живо поне до есента.

У нас правата за излъчване продължава да име Диема Екстра.

Планът включва мачове в 12, 14, 16, 18 и 20 часа местно време (+2 часа у нас) в съботите и неделите между 19 юни и края на месец юли.

Така последният двубой ще завършва малко преди полунощ българско време.

В делничните дни програмата ще е с по два мача във вторник и сряда (18 и 20 ч местно време), сблъсък в петък вечер, а при възможност ще има двубои в понеделник и четвъртък.

Идеята е за около 40 дни да се изиграят оставащите 92 мача от първенството.