Николай Костов ще остане начело на "Левски", но само до края на сезона, обявиха официално от клуба. Управата на "сините" излезе с позиция, от която става ясно, че специалистът не е постигнал договорка с Наско Сираков за нов контракт.

Костов беше поставен под натиск след четири загуби в последните пет шампионатни срещи, заради което участието на столичани в европейските турнири е сериозно застрашено.

"Левскари, след проведени разговори със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон в Първа лига.

Като ръководство заставаме твърдо зад Николай Костов в оставащите мачове до края на шампионата, отчитайки позитивите при престоя му на стадион "Георги Аспарухов" - европейския поход и плейофа в Лигата на конференциите и успешните изходящи трансфери под негово ръководство.

Договорът на Николай Костов няма да бъде продължен, а клубът вече работи по намирането на нов треньор, който да води отбора през следващия сезон", написаха от ръководството на клуба.

Николай Костов даде извънредна пресконференция преди няколко дни, на която призова да не се бърза с неговата оставка. Той заяви, че ще има яснота около поста му след празниците, но не може треньорът да си тръгне просто така и всичко да започне на ново.

Костов бе назначен на поста през миналото лято, като в първите си изяви повтаряше, че целта пред отбора е шампионска титла.