Футболната асоциация на Англия официално повдигна обвинение за расизъм на Единсон Кавани. Уругвайският нападател бе обвинен заради действията си в социалната мрежа Instagram след победата с 3:2 над Саутхемптън, при която вкара два гола. Тогава латионамериканецът благодари на фен с израза “Gracias, negrito”, който в буквален превод означава “Благодаря, черньо”, но в Южна Америка не приемат думата ‘negrito’ като обида, а реално е синоним на “приятел”. 

От ФА сякаш само това чакаха и от днес опитният уругваец официално е обвинен в расизъм и нарушение на првило “Е3”, според което думите на Кавани в социалната мрежа са “обидни и/или неправилни и/или вредни за репутацията на играта” и са включвали “обръщение, което засяга цвят и/или раса и/или етнически произход”.

“Единсон и всички в Манчестър Юнайтед сме категорични, че няма никакъв лош умисъл зад тези думи, за които той все пак се извини, след като бе информиран, че е остана неправилно разбран”, обявиха от клуба.

Самият футболист пък вече обясни своята гледна точка - че е поздравявал приятел. Той има срок до 4 януари да даде обяснения.